Hoewel reflexintegratie voor alle leeftijden is, richt Kien&Kundig zich op 2 doelgroepen :
- tijdens de pre- en postnatale periode
- en aan kinderen/jong-volwassenen in de leeftijd van 0-21 jaar.
Tijdens het pre- en postnatale traject kunnen specifieke MNRI® reflexintegratietechnieken helpen om een zwangerschap zo fijn en comfortabel mogelijke te doorlopen.
Wanneer het kindje eenmaal geboren is, zal ik in het 1ste jaar op meerdere momenten de ontwikkeling van het kindje ondersteunen en optimaliseren door een aantal MNRI® reflexintegratiebehandelingen aan te bieden.
Meer informatie hierover vind je via Pre- en Postnataal
Bij kinderen en jong-volwassenen gaat het om een hulpvraag die gerelateerd is aan leren en gedrag, maar ook aan fysieke en psychische problematiek.
Mijn ervaring is dat een kind vaak al een heel traject doorlopen heeft voordat men bij mij komt. Vaak is er sprake van een diagnose of van het vastlopen in de reguliere hulpverlening. Men weet het niet meer, komt niet meer verder..….

Er zijn ook ouders die het juist anders willen doen voor hun kind. Die op zoek zijn naar iets wat beter bij hen past. Ze willen verder kijken dan de reguliere hulpverlening, waarbij diagnostisering in veel gevallen een eerste stap is om hulp te kunnen krijgen. Daarna volgt vaak stap twee, een traject van (cognitieve) therapie die met name gericht is op het bestrijden van symptomen, al dan niet met medicatie. Herkenbaar?
Loopt uw kind vast in het reguliere systeem, heeft u het idee dat het anders kan of anders moet?
Meer hierover lees je via Reflexintegratie

Bij elke hulpvraag, bij elk mens, hoort een eigen benadering. Beide trajecten gaan daarom uit van individuele en op de persoon afgestemde begeleiding. Kien&Kundig biedt altijd maatwerk.