De visuele training is gericht op het trainen van de oogreflexen en het wegnemen van stress op de ogen en oogspieren. Afhankelijk van de resultaten van de visuele screening, zal er een plan op maat gemaakt worden.

Een visuele training staat bij mij nooit op zichzelf. Er wordt altijd eerst gestart met reflexintegratie, omdat aan visuele disfunctie vaak actieve of niet ontwikkelde reflexen ten grondslag liggen.
Met een visuele training worden de welbekende “puntjes op de i” gezet.
Een training hoeft er niet heel erg ingewikkeld uit te zien. Met een touw, kralen, een tennisbal, zaklantaarn en je eigen duim kom je gek genoeg al een heel eind. Passend bij de disfunctie en leeftijd van het kind, zal er bijvoorbeeld gevraagd worden om tijdens verschillende oefenvormen horizontale, verticale, diagonale en cirkelvormige bewegingen te volgen met de ogen.

Visuele training geeft, meestal in combinatie met reflexintegratie, verbazend snel resultaat.
Door visuele training kan fixatie disperatie helemaal verdwijnen en heb je geen prismabril nodig.
Er is meestal, door thuis hooguit 5 – 10 minuten per dag oefeningen te doen, na 3 maanden al duidelijk verschil te merken.
Niet alleen aan het feit dat lichamelijke klachten als hoofd- en nekpijn verminderen of verdwijnen, maar ook aan de schoolse resultaten die in veel gevallen met sprongen vooruit kunnen gaan.