Het Kien&Kundig Pré- en Postnatale traject is een moeder- en kindbegeleidingstraject en bestaat uit onderstaande fases.
Zwangerschapsbegeleiding
Tussen de 14de en 40ste week van de zwangerschap vindt globaal gezien 1x per 3 á 4 weken een sessie van 1 uur plaats. Afhankelijk van eventuele zwangerschapsklachten, kan de frequentie aangepast worden. Er zal tijdens het traject gewerkt worden volgens een vaste volgorde van reflexoefeningen. Daarnaast wordt er gekeken wat er persoonlijk nodig is om de zwangerschap zo prettig, klacht- en stressvrij mogelijk te doorlopen. De behandeling vindt, zolang het prettig is, liggend op de behandeltafel plaatst, maar er zullen ook zittend op een stoel oefeningen gedaan worden, die ook eenvoudig als thuisoefening gedaan kunnen worden.

De sessies vinden plaats in de praktijk.
Kosten zijn 70 euro per sessie.
Kraambegeleiding
Na de geboorte vindt er, indien mogelijk, aan het eind van de 1ste week één kraamsessie van 1 ½ uur plaats voor moeder en kind. Moeder krijgt een ontspannende en “ontstressende” behandeling.
Tijdens een reflexbehandeling voor het kindje wordt d.m.v. een screening gekeken of de betreffende primaire reflexen die horen bij deze periode geactiveerd en “op orde” zijn. Indien nodig vindt er activatie en correctie plaats. Tevens zal de baby een heerlijke ontspannen voet- en “hechtings”massage krijgen.
Mama en/of papa is/zijn hierbij uiteraard dicht in de buurt.

Dit is een op maat gemaakte thuisbehandeling.
De kosten zijn 95 euro.
0-1 kind begeleiding
In z’n eerste levensjaar zal het kindje na de kraambegeleiding nog een 7-tal behandelingen krijgen van 3 kwartier per sessie. De eerste is wanneer het kindje 1 maand oud is, de 2de als het 2 maanden is en daarna zo ongeveer elke 2 maanden tot dat het 12 maanden oud is. Er zal gekeken worden of het kindje zich volgens de mijlpalen binnen reflexintegratie ontwikkelt. Belangrijk is dat de primaire reflexen zich door de juiste sensorische prikkel met bijbehorende motorische patroon laten zien, en vervolgens op de juiste manier en tijd integreren. Wanneer dit anders verloopt, zal d.m.v. reflexintegratiehandelingen geholpen worden om de ontwikkeling te stimuleren.

De sessies vinden plaats in de praktijk.
De kosten zijn 55 euro per sessie.