Het Kien&Kundig Pré- en Postnatale traject is een moeder- en kindbegeleidingstraject en bestaat uit onderstaande fases.
Zwangerschapsbegeleiding
Tussen de 14de en 40ste week van de zwangerschap vindt globaal gezien 1x per 3 á 4 weken een sessie van 1 uur plaats. Afhankelijk van eventuele zwangerschapsklachten, kan de frequentie aangepast worden. Er zal tijdens het traject gewerkt worden volgens een vaste volgorde van reflexoefeningen. Daarnaast wordt er gekeken wat er persoonlijk nodig is om de zwangerschap zo prettig, klacht- en stressvrij mogelijk te doorlopen. De behandeling vindt, zolang het prettig is, liggend op de behandeltafel plaatst, maar er zullen ook zittend op een stoel oefeningen gedaan worden, die ook eenvoudig als thuisoefening gedaan kunnen worden.

De sessies vinden plaats in de praktijk.
Kraambegeleiding
Na de geboorte vindt er, indien mogelijk, aan het eind van de 1ste week één kraamsessie van 1 ½ uur plaats.
Tijdens een reflexbehandeling voor het kindje wordt d.m.v. een screening gekeken of de betreffende primaire reflexen die horen bij deze periode geactiveerd en “op orde” zijn. Indien nodig vindt er activatie en correctie plaats.
Mama en/of papa mogen hier uiteraard bij aanwezig zijn.

Dit is een op maat gemaakte thuisbehandeling.
0-1 kind begeleiding
In z’n eerste levensjaar zal het kindje na de kraambegeleiding nog een tal van behandelingen krijgen. De eerste is wanneer het kindje 1 maand oud is, de 2de als het 2 maanden is. Daarna nog een aantal keren naar behoefte en noodzaak, tot het kindje 1 jaar is . Er zal gekeken worden of het kindje zich volgens de mijlpalen binnen reflexintegratie ontwikkelt. Belangrijk is dat de primaire reflexen zich door de juiste sensorische prikkel met bijbehorende motorische patroon laten zien, en vervolgens op de juiste manier en tijd integreren. Wanneer dit anders verloopt, zal d.m.v. reflexintegratiehandelingen geholpen worden om de ontwikkeling te stimuleren.

De sessies vinden plaats in de praktijk.