Iedereen is uniek!

Daarom maken we samen een plan op maat.

Tijdens het maken van een afspraak, telefonisch of via email, kunt u al kort aangeven wat de hulpvraag is.
Wanneer na dit contact gekozen wordt voor een behandeltraject, zal er eerst een intake en screening plaatsvinden. U bent hier als ouder/verzorger bij aanwezig. Voorafgaand aan de intake en screening krijgt u via mail een vragenlijst toegestuurd. Middels deze lijst kunt u informatie geven over de zwangerschap, bevalling en de tijd daarna, tot nu. Dit geeft mij waardevolle inzichten en een mogelijk vertrekpunt voor de behandeling.
Naast deze vragenlijst krijgt u een behandelovereenkomst toegestuurd. Het is bij wet bepaald dat, indien mogelijk, beide ouders hun akkoord moeten geven voor de behandeling van hun kind. Beiden zullen dus de behandelovereenkomst moeten ondertekenen. Bij aanvang van de intake en screening dient u de overeenkomst ingevuld en ondertekend mee te nemen.

Een intake en screening duurt zo'n 2 uur. De vervolgsessies duren, afhankelijk van de hulpvraag en het bijbehorende traject, ongeveer 1 uur .
Na de intake leg ik u het vervolgtraject uit. Wat kunt u van mij verwachten en wat verwacht ik van u als ouder/verzorger en van uw kind.

Vervolgsessies vinden ongeveer eens in de 2 weken plaats. Het is gebruikelijk dat er na verloop van tijd meer tijd tussen de sessies komt. Dit is afhankelijk van de hulpvraag, reeds behaalde resultaten en het te belopen traject.
Tijdens iedere sessie bent u als ouder/verzorger aanwezig. Dit is belangrijk, omdat er in principe na iedere sessie oefeningen mee naar huis gegeven worden. Ook staat veiligheid, het veilig voelen, bovenaan bij mij. Uw aanwezigheid bevordert dit over het algemeen. In overleg kan eventueel anders besloten worden.
U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes en beslissingen die u neemt voor uzelf en uw kind.
Kien&Kundig gaat uiteraard vertrouwelijk en discreet met uw persoonlijke informatie en gegevens om.

In verband met geadviseerde hygiëne maatregelen rond COVID-19 verzoek ik u een grote badhanddoek mee te nemen om op de behandeltafel te leggen.